Johanna: Frallor
Blir ca 15 stycken
Ingredienser:
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
50 gram jäst
1 msk honung eller sirap
0,25 dl matolja
7,5 dl vetemjöl
5 dl grahamnsmjöl, dinkel eller rågmjöl
1,5 tsk salt
50 gram jäst
1 msk honung eller sirap
0,25 dl matolja
7,5 dl vetemjöl
5 dl grahamnsmjöl, dinkel eller rågmjöl
1. Värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt sen salt, socker, olja.
2. Tillsätt resten av vätskan och arbeta ner mjölet. Rör tills degen är slät och släpper bunkens kanter.
3. Jäs till dubbel storlek under duk. Tar ca 30 minuter.
4. Knåda degen med hjälp av maskinen. Dela degen i två delar och skär av ca 15 bitar som rullas till frallor och läggs på bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa under duk tills ugnen är varm.
6. Pensla eventuellt med ägg och strö över t ex vallmofrö, sesamfrön, solrosfrön eller annat gott.

Kommentarer
Trackback