Johanna: Chokladkolapaj med Jordgubbar
För att komma igång lite med bloggandet så hade jag tänkt att visa recepten till bakverken man kan se i våran header, hade tänkt lägga ut ett recept om dagen i sex dagar.
Chokladkolapaj med Jordgubbar
Ingredienser:
Botten:
75 g smör
200 g Maryland cookies eller liknande småkaka
Fyllning:
1 Burk karamelliserad mjölk, Törrleffs 397 g
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
Garnering:
ca 8 dl färska jordgubbar
1/2 dl hackade pistagenötter
1. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. Mixa kaksmulorna i en matberedare och tillsätt smöret, kör samman till en något smulig massa.
2. Tryck ut smulorna i en avlång eller rund form med löstagbar botten.
3. Häll ner den karamelliserade mjölken och bred ut jämnt i formen, ställ den kylskåpskallt en stund medan tryffeln förbereds.
4. Ge grädden ett snabbt uppkok och ta därefter kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i den heta grädden. Rör om tills chokladen smält och tryffeln är blank och slät.
5. Bre ut tryffeln jämt ovanpå kolasmeten
6. Dela jorgubbarna och lägg dem ovanpå tryffelsmeten. Strö över de hackade pistagenötterna. Ställ åter pajen kylskåpskallt tills tryffeln har stelnat ca 30 minuter. Lossa pajen från formen innan den serveras.
Det som är så bra med denna paj förutom att den blir väldigt god är att den är lätt att göra och dessutom behövs ingen ugn till den.

Kommentarer
Trackback