Johanna: Dumlekladdkaka med kiwisorbet och passionsfrukt
Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör/margarin
120 g dumlekolor
120 g dumlekolor
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker, vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
2. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad (gärna kokos) rund form med löstagbar kant.
3. Grädda i 175 c° ca 20 minuter
Ingredienser kiwisorbet:
2,5 dl vatten
2 dl socker
4 st kiwi
saft från 1/2 citron
Gör så här:
1. koka vatten och socker under omrörning, så att sockret löser sig och det inte blir för tjockt, låt kallna!
2. Dela kiwin och gröp ur köttet. Mixa till en puré och blanda med den kalla sockerlagen, häll i citronsaften
3. Frys sorbetmassan i en burk och ställ i frysen, rör i sorbeten med jämna mellanrum så inga iskristaller bildas. Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
Till sist toppa det hela med lite passionsfrukt och en halv dumle Njut!

Kommentarer
Amanda säger:
himmelskt gott är det! haha :D
Trackback